Košík     0 Kč

O těstovinách a rýži, které používáme

Sušené těstoviny

Naše sušené těstoviny nesou označení "Trafilata al bronzo", tzn. vyrobeny z těsta z exkluzivní tvrdé pšenice, které se po vytvarování nechá pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Toto je pro těstoviny nejlepší známkou, která poskytuje výrobku unikátní chuť, která je povýšena ve spojení s tradičními omáčkami. Takto připravené těsto je naprosto nejklasičtější forma italské tradice, které chuť ihned poznáte na patře, ale také okem, kdy mají těstoviny hrubější povrch, který nejen dobře "drží" omáčku, ale je také zdrojem plnější chuti. Tento nerovný, nehladký povrch vzniká vrchním kvašením pšenice v průběhu sušení. Semolínovou mouku kterou používáme k výrobě našich těstovin si sami dovážíme z mlýnu Molitoria Umbra z oblasti Perugie. Jedná se neprůmyslově mletou zlatou semolu s nejvyšším stupněm hrubosti mletí a kvality.

 

Semolínové těstoviny

Semolina neboli semolinová mouka je pšeničná krupice umletá z tvrdé neboli tvrdozrné pšenice (Triticum durum). Používá se zejména na výrobu kvalitních těstovin (těstoviny se nerozvářejí, mají vyšší nutriční hodnotu a nižší glikemický index)

 

Celozrnné těstoviny

Mají tu výhodu že celozrnná žitná mouka obsahuje méně lepku než pšeničná cca o 40%. Používáme vysoce kvalitní domácí bio celozrnnou mouku od mlýnu Bio Vavřinec.

 

Bezlepkové těstoviny

Můžeme nabídnout všem celiakům a také lidem co chtějí zdravě jíst! Na výrobu používáme italskou bezlepkovou mouku od Share,kterou kombinujeme s kukuřičnou moukou z tuzemského Kukuřičného mlýna a lněného semínka.

 

Rýžě

Nic není tak důležité pro přípravu italského rizota, jako je rýže. Rýže, jíž je třeba, musí mít velký obsah škrobu, díky kterému nasákne hodně chuti a zrna k sobě dobře lepí, přitom však zůstanou nerozvařená.

 

Carnaroli rýže - používáme v našich risottech

Má zrna o trochu delší a užší než Arborio, stejně jako je bohatší na škrob (zejména na amylózu), proto je pro rizoto velmi vhodná, bohužel však v našich končinách je k mání jen ve specializovaných obchodech. Navíc Carnaroli má nižší výnos, než Arborio nebo Vialone, a tak je i dražší. Rozvařit Carnaroli ale není vůbec snadné, a proto ji lze vřele doporučit i v kuchyni méně zdatným.

Klientská zóna

Culinaria © 2017 | Všechna práva vyhrazena | Obchodní podmínky | vytvořeno s radostí v evix.cz